用戶名: 密碼:  用戶登錄   新用戶注冊  忘記密碼  賬號激活
您的位置:教學資源網 >> 試題 >> 英語試題
高中英語編輯
(外研版)2020-2021學年高中Module5GreatPeopleandGreatInventionsofAncientChinaFunctionandGrammar課時作業必修3(英語 解析版)
下載扣金幣方式下載扣金幣方式
需消耗1金幣 立即下載
0個貢獻點 立即下載
0個黃金點 立即下載
VIP下載通道>>>
提示:本自然月內重復下載不再扣除金幣
0
0
資源簡介

 Ⅰ.閱讀理解

Confucius (551 BC—479 BC) was a thinker, educator, and founder of the Ru School for Chinese thought.

He was a well­known leader in philosophy and he also made many wise phrases and theories about the law, lifeand the government that helped many people learn about naturethe world and human beings.

Confucius's social philosophy largely centers around the concept of “ren” which is “loving others” and “honoring one's parents”Those who have developed “ren” are “simple in manner and slow of speech”For Confuciussuch concern for others is proved through the practice of the Golden Rule: “What you do not wish for yourselfdo not do to others.”

Confucius thinks a good rulership was to have “de”or“virtue” which allows one to win people's support without using any force and keep good order in his state without troubling himselfand that a ruler should rule his people by his own example and treat them with love and concern.

A characteristic of Confucius' thought is his emphasis (強調) on education and study“A good teacher is someone who knows well the ways of the past and the practices of the ancients.” and he also thinks “He who learns but does not think is lost.He who thinks but does not learn is in great danger.”

Confucius did not write down the principles of his philosophythese were handed down only through his students.Lun Yu, a book compiled (編纂) by some of his studentsis considered the most dependable source of information about his life and teachings.One of the historical works that he is said to have compiled and edited, The Spring and Autumn Annals, is describing Chinese history in the state of Lu from 722 BC to 481 BC.

Since Confucius's teachings and philosophy was so advancedit was the education for China for 2,000 years.It is called Confucianism.

本文屬于人物傳記類文章,主要介紹了孔子的儒家思想對哲學、政治、教育的影響。

1The passage mainly discusses ________.

AConfucius and his great thought 

Bthe life of Confucius

CConfucius's influence on students 

DConfucius's teaching methods

答案:A

解析:主旨大意題。文章的第三段主要討論的是孔子的社會哲學;第四段談論的是他的政治哲學;第五段是他的教育觀點。所以A符合句意。

2Confucius's philosophic thinking can help people know about all the following EXCEPT ________.

Ahumans  Bnature  Cthe world  Dthe sun

答案:D

解析:細節理解題。根據第二段的后半部分“...helped many people learn about nature, the world and human beings.”可知沒有提到D項。

3Which of the following expresses Confucius's educational idea?

AWhat you do not wish for yourself, do not do to others.

BLearning and thinking should go hand in hand.

C“Loving others” and “honoring one's parents”

DA ruler should love and care about his people.

答案:B

解析:細節理解題。AC都反映了他的社會觀,D反映了他的政治觀,從第五段可以看出B反映了他的教育觀。

4We can infer from the passage that a teacher should be a person who ________.

Ais old and experienced enough

Blearns but doesn't think

Cdoes things according to good old ways

Dthinks a lot but doesn't learn

答案:C

解析:推理判斷題。從倒數第三段中“A good teacher is someone who knows well the ways of the past and the practices of the ancients”可知孔子認為老師應該是一個熟悉過去并且身體力行的人,因此選C

  • 暫時沒有相關評論

請先登錄網站關閉

  忘記密碼  新用戶注冊

桃花影院手机在线观看-桃花影院